Alan Adı : Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı
Hizmete Giriş Tarihi : 2002
Mevcüt Dallar :
Alan Şefi : Olcay ARIKAN
Alan Öğretmenleri : Oya KURATMER, Aynur AYDIN GÜR, Canan ÖRÜN ÖZDEMİR, Hamide ÜNAL
Atölye Sayısı : 2
Sınıflar / Öğrenci Sayıları : 9-C : 38 Öğrenci , 10-C : 36 Öğrenci, 11-C : 31 Öğrenci, 12-C : 30 Öğrenci
Makine / Ekipman Durumu : 2 adet endüstriyel mutfak ekipmanlarıyla donatılmış aşçılık ve pastacılık uygulama atölyemiz mevcuttur.
Ulaşım: 0266 241 13 18
Öğrenci Alımı: Alana öğrenci alımı ; LGS puanı ile okulumuz 9. sınıfına gelen öğrenciler, alan seçimi için tercih yapmakta ve alanlara yerleştirilmektedir.
Açıklamalar : Yiyecek İçecek hizmetleri alanımız; alanında deneyimli öğretmen kadromuz ile yiyecek içecek sektörünün ihtiyaç duyduğu yeterlilikleri kazanmış, dünya standartlarında hizmet verecek kaliteli insan gücünü yetiştirme konusunda eğitim vermektedir. Alanımızdan mezun olan öğrenciler otel, restoran, kafeterya, pastane, toplu beslenme kurumları, vb. kurumlarda kolayca iş bulabilmektedir.Ayrıca kendilerine iş yeri açma belgesi verilerek kendi kafe, restaurant vb. işletmelerini açarak iş kurabilmektedirler.
Yüksek öğrenim sınavında başarılı olan öğrencilerimiz, lisans ve ön lisans alanlarında eğitimlerine devam etme imkanına sahiptirler.
Görseller :