Dilimizin Zenginlikleri Projesi

Nis

Mart ayında ise “ Kutadgu Bilig Okumaları” faaliyeti kapsamında hazırladığımız kare bulmacayı sınıflarda  çözdük.

İl genelinde düzenlenmiş olan “Nesne Tasarımı Yarışması” na öğrencimiz Begüm ASLAN’ın çanta tasarımıyla katıldık.

Nis

"Dilimizin Zenginlikleri" Şubat Ayı etkinlikleri kapsamında Deyim ve Atasözleri Okumaları Faailyeti adı altında 11/C sınıfı öğrencileri kendi yazdıkları skeci sınıflarında canlandırmışlardır.

Sınıflarımızda yaptığımız “Anlat Bakalım” etkinliğiyle öğrencilerimiz hem eğlendiler hem de çeşitli deyim ve atasözlerinin anlamları hakkında bilgi sahibi oldular.

Ock

Aralık ayı etkinliği kapsamında  Mehmet Akif Ersoy’un “Safahat” adlı kitabından “Safahat Okumaları“ yapılmıştır. Safahat sözlüğünden seçilen kelimelerle etkinlik yapılmış, afiş cümleleri oluşturulmuştur. 12-E şubemizden Rumeysanur ÖKTEN ‘in cümlesi: “Yakamozlardan bir sakfımız olsun, Şuâ’at altında bir ömür geçirelim.” seçilmiştir.