Tem

10. sınıfta alandaki olan bir öğrenci alan değiştirebilir mi ? Başka okula geçebilir mi?

10. Sınıf birinci dönem sonuna kadar öğrenciler, nakil yoluyla alan değiştirerek kontenjan açığı olan diğer okullardaki istedikleri alanlara geçiş yapabileceklerdir. (Kaynak : 2020 Klavuzu)

Tem

Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı mezunu diploma ve işyeri açma belgesi ile kreş ve anaokulu açabilir mi?

Lise diplomasıyla anaokulu açabilirsiniz ancak "kurucu" sıfatı ile. Eğer "müdür" olmak isterseniz Sosyal hizmet bölümü, rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü, eğitimde psikolojik hizmetler bölümü, psikoloji bölümü, çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenliği, okul öncesi eğitimi öğretmenliği, anaokulu öğretmenliği, çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü, çocuk gelişimi bölümü, sınıf öğretmenliği alanlarından birinde dört yıllık yükseköğretim yapmış olmak ya da sosyal hizmet, çocuk gelişimi, anaokulu öğretmenliği önlisans mezunu olup, mezun olduktan sonra en az iki yıl resmi veya özel okul öncesi eğitim kuruluşlarında görev yapmış olmanız gerekmektedir.