El Sanatları Teknolojisi Alanı

Alan Şefi  :  Feriha ERCAN

Alan Öğretmenleri  :  Kamile SERİN, Ayşegül YILDIZ

Atölye Sayısı  : 1

Sınıflar / Öğrenci Sayıları : 9-E : 28 Öğrenci, 10-E : 6 Öğrenci, 11-E : 2 Öğrenci, 12-E : 15 Öğrenci

Makine / Ekipman Durumu  : 1 Adet Bilgisayar Destekli Nakış Makinası, 4 Adet Ev Tipi Nakış Makinası, 2 Adet Sanayi Tipi Dikiş Makinası, 1 Adet Overlok Makinası, 2 Adet Işıklı Masa, 1 Adet Bilgisayar

Ulaşım : 0266 241 13 18

Öğrenci Alımı : Alana öğrenci alımı ; LGS puanı ile okulumuz 9. sınıfına gelen öğrenciler, alan seçimi için tercih yapmakta ve alanlara yerleştirilmektedir.

Açıklamalar  :  Bir ulusun kültür değerlerini en iyi yansıtan ögeler olan el sanatları, asırlar boyu toplumların sanat anlayışlarını ve yaşam tarzlarını aktarmada etkin bir rol oynamıştır. Aynı zamanda eğitim, bilim, teknik ve diğer alanlardaki gelişme düzeyi ile el sanatlarındaki gelişme düzeyi paralellik göstermektedir. Her ne kadar sanayinin gelişmesiyle beraber el sanatları yok olmaya yüz tutmuş gibi görünse de teknoloji ile yarışını sürdürmeye devam etmektedir.

El sanatları ülkemizin kültürel özelliklerinin yanı sıra turizm sektöründe ve yöresel kalkınmada da önemli yer tutmaktadır. El sanatları tarihî, kültürel ve bilimsel özelliklerinden dolayı yaşatılmalı ve geleceğe aktarılmalıdır. Onun için bu mesleklerde her dönemde eğitimli eleman ihtiyacı olacaktır.

El Sanatları Teknolojisi Alanı altında yer alan Dekoratif Ev Aksesuarları ve Dekoratif Ev Tekstili dalları sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlilikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Alan okulun ilk ve temel bölümlerindendir. Zaman ve teknolojik geçişmelerle güncel dallara ayrılmış gerekli ekipman sağlanmıştır. Günümüzde "kişiye özel tasarımlar" önem kazandıkça bölüme ilgi artmaktadır.

Görseller  :

08-03-202408-03-202408-03-202408-03-202408-03-202408-03-202408-03-2024